PDM solicită crearea unui grup de lucru în Parlament pentru organizarea cât mai corectă a alegerilor parlamentare

Partidul Democrat din Moldova a elaborat un set de propuneri menite să consolideze  caracterul democratic al scrutinului parlamentar din 2018 şi a cerut deputaţilor din Legislativ să creeze un grup de lucru privind organizarea alegerilor. Anunţul a fost făcut astăzi de liderul PDM,  Vlad Plahotniuc la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, acest grup va reprezenta o platformă deschisă, unde vor fi invitate partidele de opoziție, societatea civilă, experți, instituțiile implicate în organizarea alegerilor.

”Noi, vom face tot ce este necesar pentru ca procesul electoral din toamnă să fie corect și democratic, să fie supravegheat de cât mai mulți observatori internaționali, de societatea civilă din țară și străinătate, de toți cei interesați, astfel încât cetățenii să aibă garantată corectitudinea votului pe care îl dau”, a menționat preşedintele PDM.

Şeful democraţilor a specificat că a solicitat deputaților să discute cu fracțiunile pentru a conveni asupra datei scrutinului și a vota în Legislativ această dată până la finele lunii mai.