O declaraţie a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentele R. Moldova și României a fost semnată la Chişinău

Copreședinții Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, George Mocanu și Bogdan-Ionel Rodeanu au semnat astăzi la Chișinău o declaraţie comună, informează MOLDPRES.

Potrivit celor doi parlamentari, documentul a fost semnat la finele celei de a 7-a reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României şi vine să consolideze relaţiile speciale dintre cele două Legislative.

“În document avem trasate o serie de priorităţi de cooperare între R. Moldova şi România în special în domeniul educaţie, culturii şi infrastructurii”, a specificat George Mocanu.

El a ţinut să mulţumească statului român pentru suportul acordat în procesul de integrare a R. Moldova dar şi pentru suportul financiar oferit pentru reconstrucţia şi reabilitarea a peste 800 de instituţii preşcolare. “R. Moldova beneficiază  de sprijin consistent din partea României la nivel practic şi politic, îmi exprim gratitudinea pentru acest lucru şi pentru susţinerea necondiţionată oferită de Bucureşti în domenii precum educaţie, cultură şi securitate energetică”, a opinat Mocanu.

Copreședintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, Bogdan-Ionel Rodeanu a reiterat disponibilitatea statului român în vederea concretizării proiectelor comune pentru beneficiile cetăţenilor.

“Milităm pentru dezvoltarea cooperării în vederea modernizării infrastructurii de transport. Încercam sa identificăm soluţii durabile în ce priveşte tranzitul la frontieră. Discutăm pentru a găsi soluţii ca fluxul de mărfuri şi persoane să se facă mult mai rapid. Încercăm să oferim cadrul instituţional pentru dezvoltarea unor platforme pentru discuţii intre deputaţi”, a spus Rodeanu.

În cadrul vizitei la Chişinău, delegația Parlamentului României la Comisia Comună pentru Integrare Europeană are planificate  întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu, deputații din Comisia economie, buget și finanțe, Comisia politică externă și integrare europeană, Comisia protecție socială, sănătate și familie. Parlamentarii români vor mai purta discuții cu oficiali de la Guvern și vor vizita o serie de instituții de menire socială și culturală, renovate cu sprijinul financiar al Guvernului României.