Breaking News

Cioloş: Nu văd decât o soluţie în trei paşi – demisia guvernului, referendum pentru Justiţie, alegeri anticipate

Fostul premier Dacian Cioloş, membru fondator al partidului ‘Mişcarea România Împreună’, consideră că în acest moment sunt necesare o reformă profundă a statului şi o reformă în politică, apreciind că singura soluţie la situaţia actuală o reprezintă demisia guvernului, organizarea unui referendum pentru Justiţie şi alegeri anticipate.

„Atunci când domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de apărat în justiţie, se foloseşte de instituţii ale statului – de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern, deturnându-le scopul, noi toţi suntem în pericol. Când se ajunge în astfel de situaţii, e clar că avem nevoie de o reformă profundă a statului şi a instituţiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reformă în politică. Ajunge! La ceea ce se întâmplă acum nu văd decât o soluţie în trei părţi: Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!”, a scris el, într-o postare pe Facebook.

Cioloş a adăugat că în Parlament nu mai există dezbateri şi că statul ar trebui să îşi folosească puterea pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina.

„Oamenii ies în stradă pentru că aceia care ar trebui să-i păzească îi fură, aceia care ar trebui să guverneze îi mint, aceia care ar trebui să-i conducă îi abuzează. Puterea în Stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina. În Parlament nu mai există dezbateri. Cine e de vină atunci că dialogul democratic se mută în stradă ? A cui e vina că parlamentul a fost ‘privatizat’ de un grup care-l foloseşte împotriva societăţii?”, a adăugat el. AGERPRES