Turcan: Pentru a emite pretenţii pentru o viitoare guvernare, trebuie să pui umărul la curăţarea răului

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, consideră că cine are pretenţii pentru o viitoare guvernare „trebuie să pună umărul la curăţarea răului generat pe obsesiile lui Liviu Dragnea”.

„Participarea la demiterea acestui guvern incompetent patronat de infractori ar trebui să se facă fără condiţii. Angajamentul de a scăpa România de acest guvern incoerent este o obligaţie faţă de ţară şi români. Odată rezolvată această urgentă, adică demis guvernul, procedura e cât se poate de simplă: vor fi consultări şi partidele vor trebui să găsească soluţii pentru înlocuirea majorităţii actuale şi asigurarea unui nou guvern. Cel care ajunge să fie prim-ministru va trebui să aibă o majoritate în spate. Este evident că dacă se va contura varianta unui guvern liberal, propunerea noastră de prim-ministru e preşedintele partidului”, a scris Turcan pe Facebook.

Ea a adăugat că niciodată o moţiune de cenzură nu a fost mai urgentă şi cu o miză atât de mare în privinţa viitorului, ca cea care va fi citită luni în Parlament şi supusă votului miercuri.

„Este imperios pentru România ca această moţiune să treacă şi nu doar să demitem un prim-ministru numit Viorica Dăncilă, ci să trimitem acasă şi să înlăturăm un regim, regimul Dragnea. Dacă nu vom reuşi să găsim acea masă critică să treacă moţiunea de cenzură, riscăm instaurarea unui regim autoritar, care să pună apărarea infractorilor sau să transforme apărarea infractorilor într-o politică de stat. (…) La anticipate ar fi ideal să ajungem, însă este foarte greu. Ar însemna ca o majoritate din numărul parlamentarilor de două ori să respingă prim-ministrul propus. Pentru a emite pretenţii pentru o viitoare guvernare, trebuie să pui umărul la curăţarea răului generat pe obsesiile lui Liviu Dragnea. E nevoie de manifestarea angajamentului că România e pe primul loc”, a mai scris ea. AGERPRES