Evenimentele săptămânii 23-29 iulie la Ateneul din Iași

27 iulie 2018, de la ora 21.00 – Eclipsa totală de Lună

 

Clubul Lunaticilor este un Club Științific ce se întrunește în serile cu Lună plină, în incinta Ateneului din Iași și are ca principal obiectiv prezentarea în cadrul unor întâlniri informale a stadiului actual al cunoașterii din diverse domenii ale științei pentru dezvoltarea unei atitudini pozitivă față de valorile și realizările științei și tehnicii contemporane.

 

Următoarea întâlnire a Clubului va avea loc în seara zilei de 27 iulie 2018, după orele 21 pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru a fi martorii unui eveniment cu totul deosebit, Eclipsa totală de Lună.

 

Dat fiind faptul că fenomenul este unul cu totul special și rar, a devenit o sursă a legendelor și a miturilor, printre acestea strecurându-se și numeroase tradiții și superstiții. Totuși, din punct de vedere astronomic și matematic, un astfel de eveniment este doar un spectacol fascinant și interesant, dat de alinierea Soarelui, Pământului și Lunei, ce are loc indiferent dacă citești horoscopul sau nu.

 

Participarea este gratuită, iar dacă condițiile meteo ne vor permite, vom urmări Eclipsa de Lună, dar și planetele Marte, Saturn și Jupiter cu ajutorul telescoapelor.

 

 

29 iulie 2018, de la ora 10.00 – Spectacol pentru copii „Povestea Prințesei Thea”, Teatro Blu

 

Spectacol inspirat dintr-o poveste nordică, „Povestea Prințesei Thea” ne introduce într-o lume fascinantă, plină de mistere și încercări. Se pare că regele Gullgosse și-a pierdut fericirea. Deși nu a ieșit niciodată pe porțile palatului în care s-a născut,

Prințesa Thea pleacă în căutarea fericirii tatălui ei, întâlnindu-se cu mai multe personaje și trecând prin diverse încercări.

Ce se va întâmpla? Veți urmări în spectacolul pus în scenă de către Teatro Blu, duminică 29 iulie 2018, ora 10. Bilete pe www.ateneuiasi.ro

 

29 iulie 2018, de la ora 19.00 – Comedia „Măturător de praf de stele”, regia Andrei Ciobanu

 

Cum ar fi sa poti vedea intr-o singura seara sapte personaje care defileaza in fata ta pe o scena a vietii? Asta se intampla in spectacolul ,,Maturator de praf de stele”, o comedie care surprinde viciile sistemice ale societatii si investigheaza modalitati de opozitie fata de acestea, desconspirind adaptarea la realitatea cotidiana ca pe o forma de abandon social.

Spectacolul aduce in fata publicului o inlantuire de povesti de viata, care aparent nu au nicio legatura una cu cealalta, dar si o evolutie cameleonica a aceluiasi actor, care trece de la un personaj la celalalt. Sau, mai pe scurt, o demonstratie de virtuozitate actoriceasca, ambalata intr-o comedie spumoasa.

O comedie care incepe ca si un one man show si se termina intr-un one and ½ men show.

Cuvantul regizorului: ,,A devenit un lucru atât de rar să întâlnești normalitatea… Dar eu încă mai am speranţe, pentru că poate să apară de nicăieri, chiar si de la niste personaje care cuprind in ele viciile vietii sau chiar din mijlocul nostru. Va dau intalnire la o comedie dinamica, gandita astfel incat sa tina publicul cu sufletul la gura, o radiografiere a societii in care traim sau pur si simplu o intalnire de suflet, in care sa mai si radem, sa facem haz de necaz. Este o intalnire cu publicul pe care mi-o doream de foarte mult timp. Cu siguranta, voi avea nevoie si de ajutorul vostru pentru a ne face seara memorabila, pentru ca publicul va lua parte activ la spectacol. Pentru mine, comunicarea cu voi este esentiala! Eu ma duc la teatru sa imi iau o gura de oxigen? Voi?“

O comedie de Andrei Ciobanu. Duminică, 29 iulie 2018, ora 19.

Distributie: Andrei Ciobanu, Tudor Ostafie.

Bilete pe www.ateneuiasi.ro