Breaking News

Cooperarea moldo-maghiară a fost discutată de ministrul Tudor Ulianovschi cu vicepreşedintele Parlamentului Ungariei

Parlamentele Ungariei și Republicii Moldova au o colaborare foarte fructuoasă, fapt care ne permite să realizăm mai multe proiecte de cooperare atât pe dimensiunea bilaterală, cât și în cadrul diferitelor forumuri internaționale. Declarația a fost făcută de vicepreşedintele Parlamentului Ungariei, István Jakab, la întrevederea cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care e efectuat o vizită de lucru la Budapesta, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Potrivit oficialului maghiar, în urma vizitelor la Budapesta ale colegilor de la Chișinău, în special a membrilor Grupului interparlamentar de prietenie R. Moldova – Ungaria, a delegaţiei Comisiei Administraţie Publică, Dezvoltare Regională, Mediu şi Schimbări Climatice și a altor grupuri, s-a reușit stabilirea unui dialog direct și eficient, care va permite realizarea mai multor proiecte comune în interesul celor două țări. ”Anume datorită acestor relații, am lansat la finele anului 2017 un nou proiect Twinning ”Consolidarea capacităţilor Parlamentului Republicii Moldova în procesul de armonizare a legislaţiei naţionale cu legislaţia UE”, care presupune preluarea celor mai bune practici ale Ungariei, Slovaciei, Cehiei şi Poloniei privind rolul şi funcţionarea organelor de lucru ale Legislativului în contextul relaţiilor cu UE”, a accentuat vicepreşedintele Parlamentului Ungariei.

La rândul său, ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat înalt sprijinul acordat de Ungaria pentru agenda integrării europene a Republicii Moldova, menționând că țara noastră este interesată în preluarea celor mai buni practici de la colegii maghiari în procesul de realizare a obiectivului strategic privind integrarea europeană. ”Implementarea Acordului de Asociere rămâne prioritatea numărul unu atât pentru Guvern, cât și Parlament, care vor depune toate eforturile pentru a-şi îndeplini obligaţiile. Obiectivul nostru este asigurarea ireversibilităţii procesului de integrare europeană a R. Moldova”, a accentuat șeful diplomației moldovenești.

În cadrul dialogului, István Jakab și Tudor Ulianovschi au avut un schimb de opinii și pe alte domenii de interes reciproc, inclusiv evoluția situației regionale și internaționale, cooperarea în cadrul diferitelor organizații mondiale, etc.