Ministerul Sănătăţii a deschis o ANCHETĂ în cazul morţii lui Ilie Balaci.  Familia a ridicat suspiciuni

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat pentru MEDIAFAX, că a trimis corpul de control la Craiova, pentru a verifica modul în care a acţionat ambulanţa în cazul lui Ilie Balaci. Pintea a mai spus că familia a fost cea care a semnalat anumite suspiciuni şi că în cel mult 2 zile ancheta e gata.

„Ilie Balaci este eroul nostru naţional şi familia a ridicat nişte suspiciuni legate de modul în care a acţionat ambulanţa. În aceste condiţii, este de datoria noastră să verificăm exact ce s-a întâmplat acolo. Astfel, o echipă a Ministerului Sănătăţii, împreună cu reprezentanţi ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă se deplasează astăzi (luni, n.r) la Craiova pentru a putea verifica aceste lucruri. În maxim două zile (se va încheia ancheta, n.r.)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu, a declarat, duminica seara, pentru MEDIAFAX că o ambulanţă SMURD a fost trimisă în sprijinul ambulanţei SAJ, la casa lui Ilie Balaci.

„Prima ambulanţă SAJ a ajuns la el, iar ambulanţa de la SMURD s-a trimis în sprijinul ambulanţei SAJ. A fost cerută în sprijin, nu pentru că SAJ-ul nu se descurca. În momentul în care se face masajul cardiac se depune un efort foarte mare şi din cauza aceasta (s-a trimis – n.r.), în sprijin. Am trimis tot o ambulanţă cu medic. Ambulanţa SMURD a fost cu medic”.

Întrebată dacă ambulanţa SAJ avea medic, Tania Vîlceanu a răspuns: „Avea şi ambulanţa SAJ medic, pentru că medicul a solicitat sprijinul ambulanţei SMURD cu medic”.

lie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani. Fostul internaţional a suferit un accident vascular cerebral duminică, în timp ce se afla acasă, în Craiova. Medicii de la Spitalul din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, informează Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova. Ilie Balaci nu a mai ajuns la spital.MEDIAFAX