Vargas Llosa primeşte titlul de doctor honoris causa al Universităţii de Especialidades Espíritu Santo din Eduador

Mario Vargas Llosa, scriitorul hispano-peruan şi laureat al Premiului Nobel pentru Literatură 2010, primeşte luni titlul de doctor honoris al Universităţii de Especialidades Espíritu Santo (UEES), din localitatea Samborondón, vecină cu Guayaquil, relatează EFE.

Este ceea de a declarat pentru EFE Guillermo Lasso, fost candidat prezidenţial şi lider al opoziţiei conservatoare ecuadoriene, care prezidează Fundaţia Ecuador Libre, şi care va lua cuvântul înainte de conferinţa pe care o va susţine Llosa la UEES.

Intitulată „Viitorul se gândeşte azi”, disertaţia lui Llosa va analiza relevanţa ideilor pentru a gândi viitorul şi „modul cum ideile liberale pot genera valoare în crearea de prosperitate într-o democraţie liberală”, a explicat Lasso.

Guillermo Lasso şi Dora de Ampuero, directoarea Institutului Ecuadorian de Economie şi Politică (IEPP), vor fi gazdele evenimentului în care va susţine disertaţia scriitorul născut în Peru şi rezident în Spania.

Autorul unor romane ca „Sărbătoarea Ţapului” sau „La drum cu mătuşa mea Julia” va susţine o conferinţă de presă marţi la Guayaquil şi va participa la un dineu, la invitaţia celor două centre de gândire ecuadoriene.AGERPRES