Tomac, ameninţări în plenul Camerei Deputaţilor: Fac apel la bărbăţia liderilor din PSD să nu fugă de vot

Liderul PMP, Eugen Tomac, a făcut apel, miercuri, în şedinţa de plen, la ”bărbăţia” parlamentarilor PSD să nu blocheze solicitarea opoziţiei de revocare din funcţie a preşedintelui Liviu Dragnea şli a vicepreşedintelui Florin Iordache şi să o supună votului, deoarece ”plenuol e suvernan”.

”Vă propunem, aşa cum a invocat şi dl Suciu, la bărbăţia din PSD. (…) Vreau să vă supun atenţiei un lucru important. Când nu v-a convenit aţi intors votul în plen de câte ori aţi vrut până când a iesit cum v-a interesat. Fac apel la bărbăţia liderilor din PSD să nu fugiţi de vot şi să supuneţi acum în plen. Plenul este suveran şi poate accepta acum sau nu revocarea dlui. Iordache din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Doi, solicit ca pe ordinea de zi să fie introdusă şi supusă votului în plen revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Vă rog să supuneţi la vot”, a cerut şi liderul PMP, Eugen Tomac.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat, miercuri, că cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui şi a unui vicepreşedinte ai Camerei Deputaţilor,. Liviu Dragnea şi a sa, nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul.

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineaţă, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.