Rovana Plumb: OFSD face apel la pace politică; moţiunea de cenzură – un demers ce nu va avea niciun fel de rezultat

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a făcut joi un apel la pace politică, pentru ca România să exercite, în următoarele şase luni, o preşedinţie de succes a Consiliului UE, ea fiind de părere că moţiunea de cenzură pe care Opoziţia urmează să o depună reprezintă doar un demers politic, care nu va avea niciun fel de rezultat.

„OFSD face apel la pace politică, aşa cum a făcut şi premierul Viorica Dăncilă, pentru a avea în următoarele şase luni o preşedinţie a Consiliului UE de succes. (…) Apelul nostru este la unitate. Nu există nicio emoţie în ceea ce priveşte eventuala moţiune de cenzură pe care înţelegeam că o vor depune adversarii noştri politici. PSD, prin vocea femeilor social-democrate, spune cu responsabilitate că nu va fi nicio emoţie în ceea ce priveşte utilizarea acestui instrument democratic de către adversarii noştri politici. Având în vedere că de la 1 ianuarie preluăm preşedinţia rotativă a Consiliului UE, această moţiune nu este decât un demers politic, care nu va avea niciun fel de rezultat”, a afirmat joi Rovana Plumb, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al Organizaţiei de Femei a PSD.

De asemenea, ea a subliniat că femeile social-democrate vor acţiona pentru ca PSD să câştige alegerile europarlamentare. Astfel, Rovana Plumb a anunţat că în luna ianuarie vor avea loc întâlniri cu femeile europarlamentar din PSD în fiecare din cele opt zone ale ţării.

Aceasta a mai spus că în şedinţa de joi a fost analizată activitatea femeilor social-democrate care deţin funcţii la nivel guvernamental şi central şi a fost analizat modul în care PSD este reprezentat la nivelul socialiştilor europeni.

Totodată, ea a evidenţiat că femeile social-democrate la nivel guvernamental şi central sunt pregătite pentru preluarea şi exercitarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, care este „examenul de maturitate pe care România trebuie să-l dea”.

„OFSD susţine conducerea PSD, acţiunile politice care sunt definite, susţine preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, şi susţine Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă, acordându-i tot sprijinul necesar, sprijin în sensul acţiunilor politice şi al îndeplinirii activităţilor pe care le desfăşoară”, a adăugat Rovana Plumb. AGERPRES