MĂRȚIȘOARE CU PATINA TIMPULUI ȘI CREATE DE ARTIȘTI PLASTICI, ÎN WEEK-END, LA PALAS

 

Primăvara este foarte aproape, așa că în ansamblul Palas își fac prezența vestitorii săi cu șnur alb și roșu. În acest week-end, clienții pot alege simboluri și cadouri deosebite, de la târgul de obiecte de artă și antichități sau de la expoziția de mărțișoare create de artiști plastici.

Vineri, pe 22 februarie 2019, la Palas începe o nouă ediţie a Târgului de Artă şi Antichităţi. Zeci de anticari din diferite colțuri ale țării vor împărtăşi cu vizitatorii pasiunea pentru cele mai frumoase şi interesante obiecte cu patina timpului. Cei care doresc să îşi îmbogăţească propriile colecţii sau caută un mărțișor aparte vor găsi la parterul Atriumului o varietate de piese cu dichis: bijuterii, numismatică, filatelie, ceasuri, porţelanuri, mic mobilier, tablouri, accesorii, decoraţiuni şi multe alte articole înnobilate de trecerea timpului. Târgul este organizat în parteneriat cu Bucovinart şi poate fi vizitat până duminică inclusiv.

Sâmbătă, în Atrium Palaszona magazinului Zara, începe primul eveniment care anunță primăvara prin mărțișoare realizate de artiști plastici și designeri locali.„Atelierul Artistului” aduce în atenția publicului vestitori ai anotimpului florilor, realizați prin tehnici plastice, din sticlă, ceramică, piele, lemn sau metale. Atelierul este format din tineri artişti vizuali, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici, care vor impresiona prin micile lor opere de artă, transpunând tradiționalul mărțișor într-o interpretare modernă și artistică. Cei curioși să vadă cum s-au născut creațiile cu personalitate îi vor putea vedea pe expozanți la lucru și să le admire tehnica și măiestria.

Pe lângă mărțișoare create cu măiestrie, printre propunerile artiștilor se numără și bijuterii unicat, realizate din ceramică, lemn, piele, metale sau din mici mecanisme de ceas, piese vestimentare cu broderie handmade sau pictură textilă, agende îmbrăcate în coperți din lemn sau piele personalizate, felicitări desenate manual, accesorii din piele cu motive tradiționale, păpuși, tablouri, obiecte decorative și multe alte sugestii inspirate de cadouri pentru persoanele dragi. Expozanții cu talent artistic vor fi prezenți la Palas până pe 3 martie.