Turcan: Doamna Dăncilă, respingeţi Ordonanţa 114; ieşiţi din jocul murdar

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, i-a cerut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, premierului Viorica Dăncilă să respingă Ordonanţa de urgenţă 114/2018, iar în timpul discursului acesteia mai mulţi deputaţi liberali au venit la tribună purtând pe braţ banderole albe, în semn de solidaritate cu protestul magistraţilor.

Turcan a spus, la „Ora prim ministrului”, că premierul Viorica Dăncilă a ratat mai multe examene, printre care şi primul examen de admitere la facultate, transmiţându-i că acest lucru „se simte cu fiecare decizie” pe care o ia.

„Dacă aţi ratat primul examen de admitere la facultate. Cu siguranţă veţi spune că nu contează, că suntem duşmănoşi, că nu căutăm consensul. Răspunsul este că contează foarte mult. Avem, din nefericire, un premier care, cu toate că a ratat toate aceste examene, astăzi ocupă această funcţie. Contează foarte mult, pentru că ratarea acestor examene se simte în fiecare întâlnire pe care o aveţi cu vreun oficial străin, se simte în fiecare declaraţie în Parlament, se simte cu fiecare decizie pe care o luaţi, cu fiecare explicaţie pe care trebuie să o daţi în legătură cu deciziile toxice pe care le luaţi. Ratarea acestor examene poate să fie şi în legătură cu faptul că aţi semnat această ordonanţă nenorocită care a transformat viaţa românilor într-un coşmar”, a afirmat Turcan.

Ea i-a spus premierului că „a minţit” din prima zi a mandatului său.

„Doamnă Viorica Dăncilă, prim ministru, următoarea frază va aparţine: Cât timp vor fi prim ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România, punct. Această declaraţie vă aparţine şi este din momentul învestiturii dumneavoastră. Astăzi putem spune că aţi minţit din prima zi a mandatului dumneavoastră. Aţi semnat Ordonanţa 114, ordonanţa lăcomiei, a grupului condus de Dragnea-Vâlcov, care impune noi taxe, care pune piedici în calea pilonului pensiilor, care obligă administraţiile locale să crească taxele şi impozitele, aţi adoptat această ordonanţă cu trei zile înainte de finalul anului fără niciun fel de dezbatere, aţi tras fără somaţie şi au picat toţi în colimatorul dumneavoastră: companii, investitori, administraţii publice, cetăţeni”, a adăugat Turcan.

Turcan i-a mai spus Vioricăi Dăncilă că, „dacă grupul condus de Dragnea şi Vâlcov” au determinat-o să semneze această ordonanţă, nu înseamnă că nu are nicio vină. „Răspunderea legală şi politică este în primul rând a primului ministru, nu a consilierilor”, a adăugat Turcan.

Ea i-a cerut premierului să respingă această ordonanţă.

„Doamna Dăncilă, aveţi un pic de onoare, respingeţi această ordonanţă şi ieşiţi din jocul murdar şi încercaţi ca, aşa cum aţi ajuns pe marginea prăpastiei politice, să nu duceţi în prăpastie economia României”, a mai spus Turcan.

Ea a anunţat că deputaţii liberali poartă o banderolă albă pentru a se solidariza cu „cei care apără legea şi care nu favorizează corupţia”. AGERPRES