Șeful statului a anunțat că va convoca ședința de constituire a noului parlament până pe 25-26 martie

12:14 | 10.03.2019Categorie: Politic

Șeful statului Igor Dodon urmează să convoace ședința de constituire a noii legislaturi până pe 25-26 martie curent. Anunțul a fost făcut de președinte după ce Curtea Constituțională a validat ieri rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, informează MOLDPRES.

Totodată, șeful statului a afirmat că va iniția în curând discuții cu principalele forțe politice care au ajuns în legislativ, „pentru a găsi împreună soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală”.

„Acum, când Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor parlamentare, consider că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării. Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele”, este specificat într-un comunicat de presă al Președinției. 

Totodată, Igor Dodon a ținut să amintească liderilor politici „că interesul național este mai presus de orice și trebuie să ne conducem mereu de acest deziderat”. 

Curtea Constituțională a confirmat ieri rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 și a validat mandatele deputaților aleși. 

Potrivit Constituției Republicii Moldova, noul parlament urmează să se întrunească în prima ședință, la convocarea președintelui Republicii Moldova, în cel mult 30 de zile de la alegeri.