Tudor Ulianovschi: „Sunt bucuros să constat că relaţiile moldo-ucrainene se extind şi în sfera pregătirii cadrelor diplomatice”

Prin semnarea Memorandumului de Înţelegere între Institutul Diplomatic al MAEIE şi Academia Diplomatică „Hennadii Udovenko” a Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei în domeniul pregătirii și perfecționării profesionale a diplomaților, a fost creată baza juridică necesară care va permite organizarea unor activităţi comune în beneficiul ambelor state. Declaraţia a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu directorul Academiei Diplomatice „Hennadii Udovenko”, Sergiy Korsunsky, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Ministrul Tudor Ulianovschi a subliniat că, prin semnarea Memorandumului de înţelegere între Institutul Diplomatic al MAEIE şi Academia Diplomatică „Hennadii Udovenko” a Ucrainei, s-a făcut încă un pas important în domeniul pregătirii și perfecționării profesionale a cadrelor diplomatice naționale, stabilirii unor parteneriate reciproc avantajoase în sectorul dat între cele două state. „Sunt bucuros să constat că relaţiile moldo-ucrainene se extind şi în sfera pregătirii cadrelor diplomatice”, a accentuat ministrul Tudor Ulianovschi.  

La rândul său, Sergiy Korsunsky a salutat crearea Institutului Diplomatic național şi a menţionat că semnarea Memorandumului constituie un pas important în stabilirea unei cooperări bilaterale atât la nivel instituțional, cât și la nivel educațional.

La Chișinău, Sergiy Korsunsky a susţinut, în faţa corpului diplomatic MAEIE, o lecție publică cu tema: „Securitatea energetică în Europa: North Stream 2 şi Turkish Stream”.  

Memorandumul de Înţelegere între Institutul Diplomatic al MAEIE şi Academia Diplomatică „Hennadii Udovenko” a MAE al Ucrainei a fost semnat de directorii celor două instituții, Victor Ţvircun şi Sergiy Korsunsky, și presupune stabilirea unor parteneriate privind pregătirea și perfecționarea profesională a cadrelor diplomatice.