Ion Iliescu, internat în spital din cauza unor probleme cardiace

Surse medicale au precizat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte Ion Iliescu, transferat luni de la Spitalul Elias la Institutul C.C. Iliescu din Capitală, suferă de pericardită.

Pericardita cu care a fost diagnosticat Ion Iliescu este o afecţiune care constă în inflamarea pericardului, membrana subţire care acoperă inima, potrivit CSID.

Afecţiunea provoacă adesea dureri în piept şi, uneori, alte simptome. Durerea toracică ascuţită asociată cu pericardita apare atunci când straturile iritare ale pericardului se freacă unul de celălat.Pericardita începe de obicei brusc, dar nu durează mult. Când simptomele se dezvoltă mai progresiv sau persistă, pericardita este considerată cronică. În funcţie de tipul afecţiunii, pot fi incluse simptome precum durere toracică ascuţită, palpitaţii, febră, dar şi umflarea abdomenului sau a piciorului. Există două tipuri: acută (atunci când simptomele apar brusc şi nu sunt de lungă durată) sau cronică (se manifestă cu simptome mai severe, acestea fiind mai dificil de tratat).

Un posibil tratament pentru cazurile uşoare, care nu prezintă complicaţiii, pot fi analgezicele şi antiinflamatoarele. În plus, este recomandată odihna şi evitarea activităţilor solicitante din punct de vedere fizic.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Ion Iliescu s-a prezentat la unitatea spitalicească, luni, pentru un control periodic, însă medicii au decis să-l transfere la Institutul C.C. Iliescu. Starea fostului preşedinte nu era gravă, a spus medicul.

„Ion Iliescu s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să transfere pacientul la C.C. Iliescu, asta pentru că domnul Iliescu prezenta o respiraţie greoaie, dispnee. Pentru siguranţa dumnealui s-a decis transferul. Nu era în stare gravă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Silvius Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Capitală.