Euro și dolarul vor continua să se scumpească

Moneda unică europeană și dolarul american vor continua să se scumpească, potrivit ratelor oficiale de schimb valutar stabilite de Banca Națională a Moldovei pentru ziua de mâine, informează MOLDPRES.

Astfel, euro se va aprecia cu încă șase bani și va costa 20 de lei și 15 bani. Dolarul american va adăuga șapte bani, până la cotația de 17 lei și 83 de bani.

Mai scump va fi mâine și leul românesc. Acesta va crește cu un ban, iar ca rezultat va avea un preț de 4 lei și 23 de bani. 

Valoarea hrivnei ucrainene va rămâne neschimbată. Aceasta va costa în continuare 66 de bani. Și rubla rusească își va păstra prețul de astăzi, de 27 de bani. 

Expertul economic Veaceslav Ioniță afirmă că leul a cunoscut în luna aprilie cea mai mare depreciere din ultimii trei ani, aceasta fiind determinată în particular de aprecierea euro față de dolarul SUA pe piețele internaționale și de deprecierea leului față de coșul valutar euro&dolar. Unii economiști susțin că tendința de depreciere a leului se va menține și în perioada următoare, inclusiv în contextul situației politice din țară.