Parlamentarii Pro România nu vor participa la votul din Camera Deputaţilor asupra proiectelor de modificare a Codurilor penale şi nici la votul unei eventuale restructurări a Guvernului, a anunţat, duminică, vicepreşedintele partidului Mihai Tudose.
„Să şi le treacă, să şi le asume (modificările la Codurile penale – n.r.). Nu vom participa şi cred că asta va fi poziţia Opoziţiei, vom discuta la începutul săptămânii. Să fie în sala aia cei care îşi asumă. Dacă ei merg langa cu nebunia asta… Eu nu înţeleg de ce vor să mai schimbe ministrul la Fondurile Europene, pentru că nu le mai trebuie minister, fiindcă este foarte clar că, dacă continuă cu demersul ăsta împotriva Justiţiei şi împotriva statului de drept şi împotriva tuturor principiilor de bază de aderare la UE, oamenii ăia ne blochează fondurile europene. Deci, nu ştiu de ce le mai trebuie minister. Nu ştiu de ce îl mai avem şi astăzi, pentru că astăzi la Comisie (Comisia Europeană – n.r.) nu este nicio factură decontată, niciuna, la Ministerul Fondurilor Europene”, a afirmat Tudose la o conferinţă de presă, întrebat cum va vota Pro România proiectele de modificare a Codurilor penale.
El a spus că nu crede că aceste proiecte vor trece de Camera Deputaţilor. „Nu cred că vor trece. (…) Mă bazez pe bunul simţ al celorlalţi”, a adăugat Tudose.
Tudose a mai spus că Pro România nu va participa la vot nici în cazul în care actuala coaliţie va veni în Parlament cu restructurarea Guvernului.
„Există varianta aceasta a restructurării ca să obligi preşedintele să semneze un cabinet trecut prin Parlament. Deocamdată, le e cam frică (celor din conducerea PSD – n.r.). UDMR zicând pas, mai contează pe nişte minorităţi, dar nici alea nu sunt ei convinşi, nici toţi pesediştii nu sunt doritori de a fi parte din dezastrul ăsta. (…) Nu vom vota, nu mai putem avea încredere într-un demers, în orice demers pe care îl face actuala Putere, e un demers pentru ei, pentru a susţine incompentenţa lor. Nu vom vota, în sensul că nici nu vom fi prezenţi în sală”, a precizat Tudose.
Miercuri, plenul Senatului a adoptat proiectul de modificare a Codului penal, aşa cum a fost elaborat de Comisia specială privind legile Justiţiei. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional. AGERPRES