Numărul persoanelor fizice care procură semnături electronice a crescut, în primul trimestru, cu 12,8 la sută

Numărul persoanelor fizice care au primit semnături electronice, eliberate de Centrul de înregistrări al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) este într-o creștere ascendentă. După primul trimestru 2019, numărul persoanelor fizice care au semnătură electronică a ajuns la 4500, după o creștere cu 12,8 la sută în primele trei luni ale acestui an, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al CTIF precizează că per total, numărul persoanelor fizice și persoanelor juridice care au obținut, în primul trimestru, semnături electronice a sporit cu 8 la sută.

Potrivit datelor Centrului de înregistrări al CTIF, ponderea persoanelor fizice în numărul total al celor care au obținut semnături electronice în primul trimestru al anului 2019 a crescut, față de aceeași perioadă a anului 2018, de la 79 la sută la 83 la sută, iar ponderea persoanelor juridice s-a micșorat de la 21 la sută la 17 la sută

Specialiștii Centrului explică ritmul mai rapid de creștere a numărului de cereri a persoanelor fizice pentru obținerea semnăturilor electronice prin extinderea și diversificarea fluxului de documente electronice, apariția unor tipuri noi de servicii publice electronice, care necesită autentificarea electronică.

Persoanele fizice și persoanele juridice utilizează semnătura electronică pentru a semna la distanță documente, acte, cereri sau declarații oficiale fără a se prezenta la oficiile instituțiilor publice, economisind timp și resurse financiare.