NUMAI ASTĂZI NU E MÂINE, NUMAI MÂINE NU-I POIMÂINE

Numărătoarea inversă se apropie de final. Trei, doi, unu, zero și ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla. Unii cred că va fi în cele din urmă alb, alții cred că negru va fi pe toată linia. Unii sunt optimiști, alții sunt visători, rupți de realitate. Cel mai mare adversar al legalităţii este însuși președintele țării, Klaus Werner Iohannis. El nu vrea să înțeleagă (neavând nici un interes) că prerogativele sale de președinte de republică nu-i permite să fie partizan al unui partid politic. Mai mult, președintele este pe față cel mai mare adversar al PSD, transformând disputa politică, grobiană și mincinoasă din care încearcă să-și facă un aliat. De fapt, este singurul său aliat care i-a mai rămas pe baricadele sale, atâta timp cât a fost deja confirmată poziția prezidențială anti-PSD și doar atât. Punct!
Întreaga mascaradă construită în jurul referendumului inițiat de Klaus Werner Iohannis este întreținută de dezinformare, de ambiguitate și, mai ales, de încercările ordinare ale celor de prin împrejurimile președintelui încercă să-i țină isonul. Se pare că, ceea ce s-a urmărit în această lună mai le-a reușit iohanniștilor, din moment ce în țară s-a produs bulibășeala scontată, amestecul dintre alegerile europarlamentare și referendumul ciudat și greu de validat, din lipsa unui cadru constituţional. Temele mincinoase lansate de Klaus Werner Iohannis, de genul ”CNA este un instrument cu ajutorul căruia PSD luptă împotriva referendumului”, refuzând să acorde timpi de antenă pentru referendum (sic!) – dixit Klaus Werner Iohannis! O astfel de minciună a fost imediat taxată de Radu Herjeu, membru CNA, cel care a scos în evidență această confuzie indusă, prin tratarea cu aceeași unitate de măsură a două situații diferite, alegerile europarlamentare și referendumul. O astfel de intervenție a scos la suprafață jocurile ascunse de la Cotroceni, unde sunt sacrificați consilierii prezidențiali, pe motiv de prostie, incompetență, lipsă de responsabilitate, atunci când aceștia îi furnizează președintelui date inexacte, care îl pune în situații delicate, descalificându-l din postura omului ”cel mai informat”.
K.W. Iohannis devine din ce în ce mai agitat, acum când simte că-i fuge pământul de sub picioare. Din ce în ce mai multe clipe ale disperării se îngrămădesc în reacțiile violente ale președintelui, inventând tot felul de sondaje aberante pe tema alegerilor europarlamentare, oferindu-le acelor părți de mass media, lipsită de coloană vertebrală, pentru a le face publice ca fiind produsele comandate de ele, în care PNL să sară deja la aproape zece procente peste PSD! Exact ca în meciul Iohannis – Ponta din turul II al alegerilor prezidenţiale ale anului 2014. Acum începem să ne întrebăm dacă victoria lui Klaus Werner Iohannis nu a fost de fapt o măgărie de mari proporții internaționale! O astfel de aberație nu poate decât să arunce în ridicol această modalitate de sondare a opiniei publice, descalificând un instrument de altfel precis și de mare bun simț.
Ceea ce se întâmplă în imediata noastră apropiere ține mai mult de disputa politică decât de veșnicul și des folositul ”Servesc Patria!” Nimeni, spre regretul nostru, sau foarte puțini, mai servesc patria de la înălțimea acelui dezinteres personal care ar fi trebuit să rămână în umbra, fără a influenţa deciziile fundamentale ce privesc țara și poporul.
Așa cum astăzi încep să apară fisuri în jurul soclului, pe care s-a cocoțat singur fostul președinte al României, Traian Băsescu, din ce în ce mai vizibil deconspirat ca fiind un notoriu informator al fostei Securități, care a făcut poliție politică, nici Klaus Werner Iohannis nu va fi ferit, după încheierea mandatului (sau a mandatelor), să dea seamă pentru toate măgăriile făcute, pentru toate ilegalitățile patronate și poate acest tip de Judecată de Apoi va produce dezvăluiri mult mai spectaculoase de cât a reușit să provoace ”marinarul de la Cotroceni”!
O soluție pentru referendum, pentru a ne păstra demnitatea și verticalitatea, ne-o oferă senatorul Nicolae Șerban care nu va vota la referendumul convocat de Klaus Iohannis pentru că nu vrea să fie „complice la fals și uz de fals” și le-a transmis celor care promovează referendumul să nu mai insiste cu „înșelăciunea”, consultarea populară inițiată de șeful statului fiind doar „o mare batjocură pe bani publici”.„1. Voi merge la secția de votare și, la intrare, voi da actul de identitate, pentru validarea dreptului de vot. 2. Voi lua doar buletinul de vot pentru Parlamentul European și voi semna pentru prezență în lista corespunzătoare. 3. Voi refuza buletinele de vot pentru falsul referendum și mă voi asigura că în listele de prezență, în dreptul numelui meu, în căsuța corespunzătoare semnăturii este trasă o linie. 4. Voi vota pentru Parlamentul European și voi părăsi secția de votare.
Domnule Iohannis, domnule Cioloș și diverși alții, puțini și penibili, nu insistați cu această înșelăciune. Eu nu sunt de acord că pot fi grațiați criminalii, pedofilii, violatorii, tâlharii, hoții, trădătorii, traficanții de persoane sau de droguri! Pe 26 mai 2019 nu e niciun referendum. Doar o mare batjocură, pe bani publici! Mai mult de 320.000 de euro…”, a anunțat Șerban Nicolae.
Numai astăzi nu e mâine, numai mâine nu-i poimâine!
ADI CRISTI