COMPETIȚIE DE VIDEO MAPPING, FESTIVALUL GIRAFELOR ȘI PROIECȚII DE SCURT METRAJE, ÎN WEEK-END, LA PALAS

Zile cu proiecții de video mapping, muzică, filme, stret food și voie bună se anunță în ansamblul Palas.

Vineri, 7 iunie 2019, de la ora 19.00, cei care îndrăgesc muzica sunt invitați la spectacolul de pian oferit de Școala Junior. Micii artiști vor urca pe scena Amfiteatrului Palas și vor cuceri publicul cu interpretarea unor partituri celebre sau a unor melodii în vogă.

De vineri până duminică inclusiv, parcul Palas găzduiește Festivalul Girafelor. Timp de trei zile, ieșenii și nu numai sunt așteptați să se delecteze cuo selecție de bere artizanală, dar și preparate street food apetisante și concerte live. Cei mai importanți 20 de producători de craft beer vor fi prezenți pentru a le oferi vizitatorilor peste 100 de tipuri de bere și experiența unei băuturi autentice. Iar pentru cei care au transformat pasiunea în acțiune, în cadrul festivalului va avea loc și un concurs pentru homebreweri.

Evenimentul va fi condimentat cu preparate de tip street food. Din meniul vendorilor care vor fi prezenți în parcul Palas nu lipsesc pizza, burgerii, racii și fructele de mare, preparatele fusion, specialitățile din cartofi și, desigur, deserturile savuroase. Atmosfera de festival va fi asigurată de muzica live interpretată de trupe autohtone, DJ și tinere talente. Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără: Odyssey, Țapinarii, Fără Zahăr, Baby Elvis, Astro Générale, Treble, Adam`s Nest, One Nighte Stand, Petran & The Gang, Andrei Cerbu & The Crossroads și Eduard Draude.

Sâmbătă, de la ora 20.00, de atmosfera energică se va bucura și publicul celei de-a treia ediții a LightUP Festival, singura competiție internațională de video mapping din estul țării, organizată de ansamblul Palas. Șase concurenți din China, Chile, Mexic, Franța și România  vor colora fațada sudică a Palatului Culturii, cu ajutorul a tot atâtea proiecții video impresionante, cu tema „Future is Now”. Câștigătorii vor fi desemnați de public, printr-un sistem de vot prin sms, dar și de un juriu de specialitate. Marele premiu va fi în valoare de 5.000 de euro, locul doi va primi 3.000 de euro, iar locul trei va câștiga 1.000 de euro. Premii sunt pregătite și pentru cei care votează: un iPhone XS și 25 de invitații la festivalul Afterhills. Partea de entertainment va fi asigurată de Vița de Vie, iar prezentatorul evenimentului va fi George Vintilă.

Duminică și luni, pe 9 și 10 iunie, de la ora 21.30, în parcul Palas vor fi proiectate filme de foarte scurt metraj. Vizionările fac parte din Festivalul Internațional „Très Court”, organizat de Institutul Francez din Iași. Publicul va avea posibilitatea de a trece de la comedie la dramă și de la acțiune la animație, prin intermediul a peste 100 de de filme foarte scurte, a căror durată nu depășește 4 minute.