Vaticanul anunţa numirea în funcţia de şef al biroului său de presă pe italianul Matteo Bruni

Vaticanul a anunţat joi numirea în funcţia de şef al biroului său de presă pe italianul Matteo Bruni, responsabil până acum cu coordonarea operaţiunilor mediatice şi în special a călătoriilor Papei Francisc, relatează AFP şi dpa.

Matteo Bruni, în vârstă de 42 de ani, îi va succeda lui Alessandro Gisotti. Acesta din urmă a anunţat joi că se retrage din funcţie, aşa cum era prevăzut, la mai puţin de şase luni după ce a fost numit în acest post.

Vaticanul a afirmat că Matteo Bruni vorbeşte limbile engleză, franceză şi spaniolă.

„Această numire este cu siguranţă o onoare pentru mine şi îmi place să consider acest lucru un semn de stimă nu doar pentru mine, ci şi pentru munca depusă alături de colegii mei în sala de presă”, a declarat Matteo Bruni.

Noul şef al biroului de presă, considerat ca fiind purtătorul de cuvânt al Vaticanului, este o figură bine-cunoscută şi respectată pentru profesionalismul său de către reprezentanţii presei internaţionale.

Matteo Bruni „cunoaşte perfect maşinăria şi a fost apreciat de-a lungul anilor pentru calităţile sale umane şi profesionale”, a declarat într-un comunicat Paolo Ruffini, şeful Departamentului de comunicare al Vaticanului.AGERPRES