Breaking News

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a solicitat „celeritate şi fermitate” în efectuarea verificărilor dispuse în cazul fetei dispărute de la Caracal

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a solicitat „celeritate şi fermitate” în efectuarea verificărilor dispuse în cazul fetei dispărute de la Caracal.

„Este o zi tristă pentru noi, am luat la cunoştinţă din mass media despre această situaţie halucinantă generată de lipsă de profesionalism, necorelare a activităţilor sau fugă de răspundere, rezultatul fiind catastrofal, respectiv pierderea unei vieţi omeneşti. Cuvintele sunt insuficiente pentru a exprima mâhnirea şi regretul faţă de această crimă oribilă. Ministrul Justiţiei prezintă sincere condoleanţe familiei care se află acum într-un moment de grea încercare şi asigură atât familia, cât şi opinia publică, de faptul că va face tot ceea ce ţine de competenţa sa legală”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Justiţiei.

Conform aceleiaşi surse, Ana Birchall i-a solicitat procurorului general al României să dispună efectuarea de verificări imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei, după ce presa a relatat că au existat anumite disfuncţionalităţi în aplicarea legii.

„Totodată, ministrul a cerut Direcţiei de Elaborare Acte Normative din cadrul Ministerului Justiţiei să evalueze legislaţia în domeniu, atât în ceea ce priveşte percheziţia domiciliară, protecţia victimelor şi realizarea acţiunii de prindere în flagrant, precum şi să propună de urgenţă măsuri de modificare a legislaţiei, astfel încât asemenea situaţii să fie evitate pe viitor”, se mai arată în postare.

O fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Modul în care au acţionat autorităţile în acest caz va fi analizat şi de procurori de la Serviciul de Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General, dar va fi şi în atenţia CSAT. AGERPRES