Sesiunea de primăvară 2019 a parlamentului s-a încheiat

Parlamentul s-a convocat, miercuri, 31 iulie, în ultima ședință plenară a sesiunii de primăvară 2019. Deputații au aprobat Hotărârea cu privire la încheierea primei sesiuni ordinare a anului curent, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Tradițional, sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat de către Ecaterina Danu și Alexei Digore, soliști ai Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”.  

Președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, i-a felicitat pe deputați cu ocazia încheierii sesiunii și le-a urat succes în activitatea desfășurată.

Potrivit bilanțului statistic preliminar, în sesiunea de primăvară 2019, în total au fost adoptate 76 acte legislative, dintre care 19 legi și 57 de hotărâri. 26 de proiecte de acte legislative au fost aprobate în prima lectură.

Pe parcursul sesiunii de primăvară, în parlament au fost înregistrate 129 de proiecte de acte legislative, autorii fiind: Guvernul – 9, PSRM – 24, PAS, ACUM – 35, DA, ACUM – 8, PDM–9, deputații independenți –1, alți autori (grup de deputați, Biroul permanent) – 41. Au fost convocate 16 ședințe plenare și 86 de ședințe ale comisiilor permanente. 

Potrivit Regulamentului Legislativului, parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.