Gorghiu: Cât haos a creat Dăncilă printr-o prostie aruncată public. Nu ştim care e prima zi de şcoală

Senatorul PNL Alina Gorghiu cere reprezentanţilor Executivului să iasă public şi să anunţe când înepe anul şcolar, susţinând că premierul Viorica Dăncilă a creat haos solicitând ministerului Educaţiei să prelungească vacanţa de vară cu încă o săptămână.

„Domnule Fifor sau care mai sunteţi pe la PSD cu vorbele, hai ieşiţi şi anuntaţi azi când începe şcoala, să nu vă înjure toate familiile cu copii la şcoalaă! Suntem în 6 august şi nu ştim care e prima zi de şcoală? Pe bune?! Cât haos a creat doamna Dăncilă printr-o prostie aruncată în public! Tocmai am auzit că Ministerul Educaţiei a declarat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la data începerii anului şcolar. Inspectorii, directorii, profesorii probabil dau din umeri. Şcoala însăşi nu mai ştie când începe şcoala! Ca la nebuni!”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Senatorul liberal a afirmat că părinţii nu îşi pot face planuri din cauza ministerului Educaţiei, care nu a stabilit încă data la care se începe anul şcolar.

„Ce planuri de lecţii, ce planificare a materiei? Oricum, la Bucureşti mai vin zilele libere de la primărie la iarnă, că doar nu o să cureţe zăpada de pe străzi în timp util! Ce facem cu elevii şi părinţii care sunt, ca întotdeauna, prinşi la mijloc în haosul generat de guvernare? Imposibil pentru familii să îşi mai facă planuri, să stabilească un program de concedii, să discute cu o bonă sau cu oricine are grijă de copii. Stau şi aşteaptă până se dezmeticesc guvernanţii? Se aplică principiul cu prostul care aruncă o piatră în apă, dar e mai rău decât în poveste, înţelepţii de la Ministerul Educaţiei nici măcar nu au curaj să facă ceva… Să se chinuie să scoată piatra? Dar dacă trebuie să rămână pe fundul apei? Dacă îşi aruncă şi cariera în apă? Nu mai bine să nu mai facă nimic?”, a adăugat Gorghiu.

Reacţia senatorului vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a cerut ministerului Educaţiei ca anul şcolar 2019-2020 să se înceapă pe 16 septembrie, nu pe 9 septembrie cum era prevăzut iniţial. Ministerul Educaţiei a anunţat, însă, că nu a luat încă o decizie în această privinţă.MEDIAFAX