Presedintele USR, Dan Barna, sustine o conferinta de presa, in Bucuresti, duminica, 21 iulie 2019. ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Dan Barna, despre rectificarea bugetară: Educaţia a fost şi este subfinanţată printr-o politică intenţionată

Preşedintele USR, Dan Barna, transmite, luni, că Guvernul taie, prin rectificarea bugetară adoptată, un miliard de lei de la educaţie, precizând că educaţia a fost şi este subfinanţată nu dintr-o greşeală, ci printr-o politică intenţionată.

„Premierul a anunţat, astăzi în şedinţa de Guvern, că taie 1 miliard de lei în total, iar programul „Merg la şcoală” a fost eliminat complet. Este vorba despre tichetele pe care le-ar fi obţinut elevii din ciclurile primar, gimnazial, liceal şi profesional pentru cumpărarea rechizitelor necesare. Cine are de suferit în urma deciziei premierului? Peste 2 milioane de elevi. Educaţia a fost şi este subfinanţată ani de zile nu dintr-o greşeală, ci printr-o politică intenţionată, pentru că oamenii mai puţin educaţi sunt vulnerabili electoral, sunt masa de manevră a PSD de zeci de ani de zile. România nu are altă şansă decât investiţia în educaţie. O societate sănătoasă, cu cetăţeni egali şi liberi se construieşte, înainte de toate, prin accesul la educaţie al cetăţenilor. Iar România este departe de acest ideal cu PSD la guvernare şi impostorii lor analfabeţi funcţional în funcţii publice”, a scris liderul USR, Pe Facebook.

Dan Barna a mai transmis că rezultatul guvernării vechii clase politice se vede peste tot, prin migraţia masivă a românilor. „Probabil majoritatea dintre noi avem prieteni, membri ai familiei sau cunoştinţe care pleacă din ţară pentru că nu mai au încredere că se pot dezvolta într-o ţară condusă de incompetenţi şi condamnaţi penal. În viitoarea guvernare USR PLUS reforma şi investiţia în educaţie vor ocupa un loc primordial”, conchide Barna.

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni rectificarea bugetară pentru anul 2019. Premierul a anunţat că reducerea cu un miliard de lei a venitului ministerului Educaţiei se referă la programul „Merg la şcoală”, care nu era prevăzut în programele finanţate până la finalul acestui an.MEDIAFAX