Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va reinstala corturile anticaniculă

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI /IGSU/ va reinstala luni, 12 august, corturile anticaniculă. Acestea vor fi amenajate în cinci sectoare ale municipiului Chișinău și în unele centre raionale, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, în capitală punctele de reabilitare vor fi instalate în preajma „Pieții Centrale”, la intersecţia străzilor Kiev şi bulevardul Moscovei, pe strada Ginta Latină nr. 11, pe strada Calea Ieșilor nr. 3 și pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial “1000 de Mărunțișuri”.

Corturile anticaniculă vor activa în zilele de lucru, în intervalul orelor 11.00 – 18.00. Aici, oamenii pot bea apă și se pot proteja de temperaturile ridicate.

Decizia de reinstalare a punctelor de reabilitare a fost luată odată cu lansarea codului galben de caniculă pentru perioada 11 – 14 august, când pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 – 36 grade Celsius.  

Conform statisticilor IGSU, de la începutul sezonului de vară, peste 81 mii de oameni au beneficiat de asistență la corturile anticaniculă instalate în țară.