Festivalul Internaţional ‘George Enescu’ :Aplicaţia Enescu Experience

Aplicaţia Enescu Experience, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a descoperi Festivalul Internaţional ‘George Enescu’ şi programele asociate într-o nouă dimensiune, direct pe telefonul mobil, a fost lansată luni, anunţă organizatorii evenimentului într-un comunicat transmis AGERPRES.

Disponibilă gratuit în Google Play şi AppStore, aplicaţia, care poate fi descărcată de la adresa http://onelink.to/enescu, arată cele mai apropiate evenimente de pe harta Bucureştiului, dar şi modalităţile inedite prin care publicul larg se poate bucura de experienţa oferită de festival.

Aplicaţia cuprinde atât cele peste o sută de concerte care fac parte din festival, cât şi programele asociate, respectiv alte câteva sute de evenimente în spaţii neconvenţionale, în aer liber, muzee. Permiţând localizarea telefonului, fiecare utilizator va primi notificări despre evenimentele din apropiere, putând chiar stabili şi trasee pentru a naviga către diferite puncte de pe hartă.

Harta utilizează serviciul Google Maps, iar cu ajutorul calendarului festivalului, disponibil în aplicaţie, utilizatorii pot alege să vadă pe hartă doar evenimentele dintr-o anumită zi, cu ajutorul unor filtre, putând fi alese doar evenimentele din festivalul propriu-zis sau doar programele asociate care au loc pe tot cuprinsul Bucureştiului.

Aplicaţia Enescu Experience include detalii pe scurt despre fiecare eveniment şi link-uri, pentru programarea participării sau pentru o documentare mai detaliată.

„Concerte din Festival, transmisiuni directe şi înregistrări în spaţii publice, concerte alternative, tururi ghidate prin oraş sau prin ateliere ale artiştilor români, proiecţii de film, expoziţii, evenimente after party, degustări, lansări de carte, reprezentaţii live sunt marcate toate pe o hartă a experienţelor posibile, iar prin notificări de proximitate, melomanii şi nu numai, vor putea vedea care sunt cele mai apropiate şi disponibile evenimente”, precizează sursa citată.

Aplicaţia va fi actualizată constant cu informaţii.

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, Festivalul Internaţional ‘George Enescu’ se va desfăşura în perioada 31 august – 22 septembrie. În sălile de concerte din Bucureşti vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi, şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri. Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida, şi nouă orchestre de talie mondială. AGERPRES