Concert acustic la Teatru³ – Cuibul

Legendara trupă Cuibul din Chişinău vine miercuri, 16 martie, ora 19.00, la sala TEATRU³, pentru un concert care nu trebuie ratat. Cuibul este formaţia muzicianului Igori Dinga, producătorul muzical pentru Zdob şi Zdub, căruia i s-au alăturat: Lidia Scarlat (vocal), Igor Cosolean (chitară), Andrei Boico (bass), Eugen Berdea – toboșarul trupei Alternosfera (cajon), Stanislav Culcicovschi (acordeon) şi a fost înfiinţată în 1991. În această componență dau concerte în Republica Moldova, Ucraina și Rusia și au cântat în deschiderea trupelor The Cardigans şi Morcheeba.
Recent, trupa a finalizat al 8-lea album – “Vise elementare” – fiind primul album în limba română, lansat împreună cu Universal Music România. Albumul a metamorfozat întregul sound al formației, devenind unul acustic-cameral: un nou concept pentru un nou public și o nouă viață pentru cele mai frumoase piese din istoria de 25 de ani de activitate a formației.
Cel mai recent videoclip al trupei – „Așa și-așa” – a fost filmat de reputatul regizor Igor Cobileanski.

Termenul „francofonie” a apărut spre sfârşitul secolului al XIX-lea, referitor la ţările în care se vorbeşte limba franceză. Acest termen îşi dobândeşte sensul actual câteva decenii mai târziu, când începe să se contureze un spaţiu lingvistic comun, favorabil schimburilor şi dialogului. Definitorie însă pentru acest spaţiu este voinţa comună de organizare, idealul de solidaritate şi progres, prin repartizarea echitabilă a responsabilităţilor şi construirea unui demers coerent pe termen lung. Data de 20 martie, sărbătorită drept Ziua Internaţională a Francofoniei, reuneşte 220 de milioane de persoane de pe cele cinci continente într-o sărbătoare comună, caracterizată de diversitatea manifestărilor culturale, adresate unor tipuri diferite de public.