Șeful statului efectuează o vizită la Bruxelles

Șeful statului, Igor Dodon, a plecat miercuri, 4 septembrie, într-o vizită de două zile la Bruxelles, transmite MOLDPRES.

În timpul vizitei, Igor Dodon va avea întrevederi cu mai mulți oficiali din cadrul UE, NATO și Senatului Belgiei. Șeful statului a anunțat că va discuta agenda relațiilor bilaterale și multilaterale cu David-Maria Sassoli, Președintele Parlamentului European, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, David McAllister, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, Maroš Šefčovič, Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, și Sabine Laruelle, Președintele Senatului Belgiei.

„În cadrul acestor întrevederi vor fi abordate multiple întrebări ce țin de implementarea reformelor în țara noastră, dezvoltarea cooperării economice și comerciale cu partenerii europeni, agenda energetică, securitatea regională”, a precizat Igor Dodon.

Ultima vizită a Președintelui Republicii Moldova în capitala Belgiei a avut loc în februarie 2017.

La începutul acestei săptămâni, Igor Dodon s-a aflat într-o vizită în Federația Rusă. Totodată, ieri, șeful statului a declarat pentru presa de la Chișinău că la sfârșitul acestei săptămâni, în ziua de sâmbătă, 7 septembrie, are programată o întrevedere la Kremlin cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.