Mihai Fifor oferă elevilor 10 sfaturi pentru a obţine nota 10 la “lecţia siguranţei”

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, oferă elevilor care se pregătesc de şcoală 10 sfaturi pentru a obţine nota 10 la “lecţia siguranţei”.

El le transmite copiilor să fie atenţi la grupul de prieteni şi să spună “nu” dacă aceştia le propun să facă lucruri care îi pot afecta negativ.

“Fii atent la prietenii virtuali şi informaţiile pe care le postezi/ transmiţi pe internet şi pe reţelele de socializare! Nu te lăsa păcălit de ‘bunele intenţii’ ale necunoscuţilor sau de oferte ‘unice’ doar pentru tine din surse pe care nu le poţi verifica! În drumul tău spre şcoală sau spre casă respectă mereu regulile de circulaţie! Ţine-ţi mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil!”, scrie Fifor, luni, pe Facebook.

De asemenea, ministrul avertizează în legătură cu consumul de alcool, droguri şi substanţe psihoactive.

“Refuză implicarea în munci sau activităţi ilegale! Focul nu reprezintă un mod de distracţie! Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament şi nu răspunde la provocări! Apelează la sfatul unui adult (părinţi, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!”, sunt celelalte sfaturi pe care Mihai Fifor le dă elevilor. AGERPRES