Pe 9 și 10 octombrie, la Bratislava vor avea loc negocieri pentru reglementarea transnistreană

O nouă reuniune pentru reglementarea transnistreană în formatul „5+2” va avea loc la Bratislava pe 9 și 10 octombrie 2019, informează MOLDPRES.

La reuniune va fi examinat nivelul de implementare a măsurilor de consolidare a încrederii convenite în cadrul pachetului „Berlin-plus” și vor fi analizate posibile chestiuni prioritare noi și complementare pentru măsuri suplimentare de consolidare a încrederii.

Negocierile vor fi găzduite de Președintele OSCE în exercițiu, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, și Franco Frattini, Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Slovaciei pentru reglementarea transnistreană.

Întâlnirea, numită oficial „Conferința Permanentă pe probleme politice în cadrul procesului de negociere pentru reglementarea transnistreană în formatul „5+2”, va reuni reprezentanți ai părților – Republica Moldova și regiunea transnistreană, mediatorii din partea OSCE, Federația Rusă și Ucraina, precum și observatorii la negocieri – Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.