O delegație a Universității Tehnice a participat la un important târg educațional, desfășurat la Vietnam

15 octombrie 2019

În perioada 11-13 octombrie 2019, o delegație a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a fost prezentă la un important târg educațional internațional organizat în orașele Ho Chi Minh și Hanoi din Vietnam – „Vietnamese Global Education Fair”.

TUIASI a fost reprezentată de prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale, și prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare, în timp ce din delegația României au fost făcut parte 17 universități, reunite sub egida „Study in Romania” de către Consiliul Național al Rectorilor.

„Majoritatea tinerilor interesați de a veni la TUIASI au fost atrași de oferta noastră educațională cu predare în limba engleză, însă au fost și doritori de a veni la programele cu predare în limba română, în speciale pentru masterat. Acesta este un moment favorabil întrucât la întâlnirea anterioară târgului din Hanoi, directorul CIEC – Centre for International Education Consultancy – International Cooperation Development a declarat că politica guvernului vietnamez pentru dezvoltarea resursei umane vizează susținerea tinerilor pentru studii în străinătate, în special în Europaa punctat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu

La aceste târguri educaționale au participat peste 5.000 de tineri, elevi și studenți din Vietnam. Interesul pentru programele de studii de licență și masterat în inginerie, managementul afacerilor și arhitectură a fost unul ridicat, numărul de vizitatori ai standului TUIASI care au solicitat informații fiind peste 500.

„În discuțiile purtate cu tinerii interesați de universitatea noastră, de programele de masterat în principal, întrebările au vizat existența infrastructurii de cercetare și posibilitatea de continuare a studiilor la ciclul de doctorat. De remarcat este maturitatea unor tineri care sunt capabili să opteze pentru o universitate în străinătate în funcție de poziția în clasamentele internaționale pe care le cunosc foarte bine”,a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin

La evenimentul de la Hanoi a participat Excelența Sa, ambasadorul României în Vietnam, prof. univ. dr. Emil Ghițulescu și consilierul diplomatic Mihaela Rutjens, ambii exprimându-și satisfacția pentru participarea unitară și numeroasă a universităților românești la târgul universitar, inițiativă care continuă tradiția inițiată de către Consiliul Național al Rectorilor în 2017. Oficialii români au confirmat deschiderea poporului vietnamez pentru educația în limbi străine și preocuparea părinților de a susține inclusiv din surse private costurile pentru educația copiilor în universități din străinătate.