Ședința Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), revocați din funcții de Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor, urmau să se întrunească în şedinţă în dimineaţa zilei de marți, 22 octombrie. Totuşi, nici de această dată ședința nu a avut loc, comunică MOLDPRRES.

După câteva minute de discuţii, membrii CSM au anunţat că şedinţa este amânată din lipsă de cvorum. Astăzi, membrii  CSM, revocaţi din funcţii, urmau să examineze cererea de demisie a lui Ion Druță din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție şi să avizeze proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii.

Ieri, 21 octombrie, un grup de judecători de la Judecătoria Chişinău a depus o sesizare la Centrul Naţional Anticorupţie şi au solicitat ca preşedintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă, revocat din funcţie la Adunarea Extraordinară a Judecătorilor, să fie cercetat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

La 27 septembrie, peste 200 de judecători s-au convocat în Adunarea Generală a Judecătorilor. Atunci, magistraţii au decis revocarea din funcţie a şase membri ai CSM. Pentru revocarea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, au votat 164 dintre cei 202 magistrați prezenți la adunare. Victor Micu a fost demis cu 118 voturi, Anatolie Galben cu 162 de voturi, Luiza Gafton, Petru Moraru și Nina Cernat au fost demiși cu câte 167 de voturi, iar membrul supleant, Anatolie Pahapol, a fost demis cu 155 de voturi.