Clopotele tuturor bisericilor din Moldova vor fi trase zilnic la ora 12.00

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. În toate lăcașurile de cult din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, clopotele trebuie să bată zilnic, începând cu ora 12.00, timp de 3 minute. Decizia a fost luată de Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove în contextul epidemiei de Covid-19 și decretării stării de urgență, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei, în aceste momente, credincioșii sunt îndemnați la rugăciune pentru cei afectați de coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii.

Ieri, premierul Ion Chicu, a precizat că, în zilele de weekend, din cele 1062 de biserici din tara: 375 au ignorat regimul special și au desfășurat slujbe în interior, 382 au desfășurat slujbe în aer liber și 305 au desfășurat slujbe fără enoriași sau deloc.

În seara zilei de ieri, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că este intrezisă aflarea persoanelor de peste 63 de ani în spații publice fără strictă necesitate. Totodată, din data de 25 martie, vor fi interzise plimbările în parcuri, terenuri de joacă și locuri publice, iar în procesul de respectare a restricțiilor anunțate vor fi implicați militarii.