Ambulanță furată la Oslo

Play

Bărbatul arestat în Norvegia în legătură cu furtul unei ambulanţe, marţi, la Oslo, a fost interogat miercuri de poliţie, transmite dpa, citându-l pe avocatul acestuia, Oyvind Bergoy Pedersen.

Potrivit lui Pedersen, clientul său a furat maşina salvării pentru a „evita să fie arestat” după un accident de maşină în care a fost implicat.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani nu a avut intenţia să facă rău nimănui, a asigurat avocatul.

Incidentul a început într-adevăr cu raportarea unui accident rutier, în jurul orei locale 12.30 (10.30 GMT). O ambulanţă trimisă la faţa locului a fost furată, sfârşind prin a se izbi de zidul unei clădiri în cartierul Torshov.

Poliţia, care a făcut uz de armă pentru a opri vehiculul, a confiscat ulterior din maşina de salvare două arme de foc, o puşcă neîncărcată şi una semiautomată neoriginală, precum şi substanţe ilegale.

După incidentul de marţi au fost reţinuţi doi suspecţi, bărbatul de 32 de ani şi o femeie. Incidentul nu a avut urmări grave, doi bebeluşi gemeni de şapte luni aflaţi într-un cărucior lovit de ambulanţă scăpând cu răni minore.

Poliţia a precizat că suspectul se afla în ambulanţă când a fost arestat şi este bănuit de tentativă de omucidere.

Femeia suspectă, în vârstă de 25 de ani, este bănuită la rândul ei de posesie ilegală de arme, acuzaţie pe care a negat-o, prin intermediul avocatului său John Arild Aaasen, a relatat cotidianul VG din Oslo.

Serviciul de securitate norvegian PST a afirmat că nu există indicii că incidentul de marţi a avut legătură cu terorismul.AGERPRES