Prințul Harry vizitează Malawi pentru a sprijini proiecte de prezervare a speciilor animale

 

Prințul britanic Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a, a ajuns marți în Malawi, prima etapă a turneului său prin țările din sudul Africii pentru a sprijini proiecte de prezervare a speciilor de animale, relatează EFE.

În timpul șederii sale în această țară, prințul Harry va colabora cu organizația sud-africană African Parks, care gestionează în prezent transferul a peste 500 de elefanți din parcul național Liwonde spre o altă rezervație din nordul țării.

Potrivit autorităților din Malawi, prințul „se află într-o vizită privată” realizată la invitația organizației African Parks. Casa regală britanică a emis un comunicat subliniind că șederea prințului Harry în Africa „îi va îmbogăți experiența la fața locului prin inițiative menite să facă față provocărilor stringente ale continentului în domeniul prezervării” animalelor.

Potrivit African Parks, transferarea celor peste 500 de elefanți într-o altă rezervație reprezintă una dintre cele mai mari inițiative din acest domeniu din istorie.

Zeci de pahiderme au fost deja transportate în camioane spre noul lor habitat, rezervația Nkhotakota, situată la aproximativ 450 de kilometri distanță de Liwonde, unde trăiesc deja 1.500 de elefanți.