Turul doi al alegerilor locale va avea loc la 3 noiembrie

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a decis miercuri, 23 octombrie, că turul doi al alegerilor locale va avea loc la 3 noiembrie. Atunci, persoanele cu drept de vot din 380 de localităţi sunt aşteptate să-şi aleagă primarii, comunică MOLDPRES. 

Potrivit CEC, pentru fotoliul de edil al capitalei vor concura la 3 noiembrie candidatul PSRM, Ion Ceban, și candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase. Cei doi au acumulat la alegerile din 20 octombrie cele mai multe voturi ale chişinăuienilor.

Conform sursei citate, în buletinele de vot vor fi înscrişi primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 20 octombrie 2019. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Dacă unul dintre cei doi candidați se va retrage din cursa electorală, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Buletinele de vot pentru alegerea primarilor se vor tipări conform modelelor aprobate de comisie pentru alegerile locale generale din 20 octombrie curent. Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur.

Conducerea CEC a menţionat că, până la data de 1 noiembrie, concurenții electorali vor prezenta rapoartele privind veniturile și cheltuielile din campania electorală pentru turul al doilea de scrutin.

La alegerile locale generale de duminică, 20 octombrie, au fost aleși 515 primari.