Premierul Ludovic Orban: Ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt, cel mai probabil marţi, „dacă va fi gata”, şi a cerut miniştrilor Economiei şi Muncii să pregătească un act normativ ca să deblocheze situaţia minerilor de la Paroşeni şi Uricani.

„Trebuie pregătită ordonanţa de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea Guvernului, care trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt, cel mai probabil în cursul zilei de mâine (marţi – n.r.) în măsura în care vom fi gata”, a declarat Orban, la Palatul Victoria, unde noul Guvern a avut o şedinţă informală, după depunerea jurământului de învestire în funcţie.

El le-a cerut miniştrilor să facă un inventar cu problemele stringente.

„De asemenea, să vedem foarte clar actele normative care trebuie adoptate în prima şedinţă de Guvern. Domnul ministru al Economiei şi domnul ministru al Muncii să nu uităm de minerii blocaţi în subteran, trebuie prelungită ordonanţa sau, mă rog, adoptată o ordonanţă care să aibă prevederi foarte clare, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea şi viaţa. De asemenea, sunt multe acte normative care trebuie pregătite şi adoptate”, a declarat premierul Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat vreme de câteva minute la reuniunea de la Palatul Victoria.

„Mulţumesc pentru invitaţia de a vă însoţi aici la prima întrunire informală. Profit de ocazie să vă felicit, (…) să vă doresc mult succes, chiar dacă mandatul este previzibil unul scurt, eu sunt convins că va fi unul puternic şi de succes. În acest sens, vă doresc numai bine tuturor”, a transmis şeful statului.

După scurta sa declaraţie, şeful statului a părăsit sala de şedinţă însoţit de premierul Orban. AGERPRES