Noi numiri la Guvern

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Șefa Direcției analiză, monitorizare și evaluare a politicilor din cadrul Ministerului Finanțelor, Liliana Iaconi, a fost numită astăzi în funcția de secretar general al guvernului. Propunerea a venit din partea premierului Ion Chicu și susținută de ceilalți membri ai Cabinetului de miniștri, informează MOLDPRES.

„Este o prioritate pentru noi să consolidăm echipele ministerelor, iar secretarii de stat sunt veriga principală”, a declarat prim-ministrul.

Secretar general al Ministerului Finanțelor a fost numit Iurie Pașinschi, iar secretari de stat în același minister au fost numiți Tatiana Ivanicinaia, Angela Voronin și Dorel Noroc. În funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii au fost numiți Vitalie Tarlev și Mihai Lupașcu, iar Mariana Grama secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Cabinetul de miniștri i-a mai numit în funcția de secretari de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pe Alexandru Holostenco, Djulieta Popescu și Nelea Rusu, iar secretari de stat la Ministerul Justiției pe Radu Foltea și Eduard Serbenco. Secretari de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au fost aprobați Mihai Machedon și Tatiana Nistorică.

Guvernul l-a aprobat astăzi, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, pe fostul director-adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA), Vadim Cojocaru, în funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție. Din 2013 până în 2018 acesta a deținut funcția de director-adjunct al CNA.

Candidatura lui Dumitru Croitor a fost propusă spre aprobare de șeful statului la funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Turcia, iar Oxana Domenti, prin cumul, Ambasador în Liechtenstein. Mihai Căpățână a fost propus la funcția de consul general al Republicii Moldova în Frankfurt pe Main.