Noul parlament britanic, rezultat în urma alegerilor legislative de pe 12 decembrie, va fi convocat pentru data de 17 decembrie

Noul parlament britanic, rezultat în urma alegerilor legislative de pe 12 decembrie, va fi convocat pentru data de 17 decembrie, iar dacă Boris Johnson va rămâne prim-ministru, guvernul său intenţionează să-şi prezinte agenda legislativă o săptămână mai târziu, pe 19 decembrie, a anunţat luni guvernul de la Londra, transmite Reuters.

Comunicatul precizează că, dacă va exista o schimbare de guvern după scrutinul de pe 12 decembrie, aceste planuri s-ar putea modifica.

Alegerile din Marea Britanie se vor desfăşura cu trei ani înainte de termen după ce parlamentul nu a reuşit să depăşească blocajul legat de Brexit.

Partidul Conservator al lui Boris Johnson conduce în faţa Partidului Laburist în sondaje înaintea ultimelor două săptămâni de campanie, dar rezultatul este dificil de prezis în condiţiile în care Brexitul a tulburat liniile tradiţionale de partid.

Planul de reunire rapidă a parlamentului pentru ‘Discursul Reginei’, prin care suverana Elisabeta a II-a deschide în mod oficial lucrările legislativului şi prezintă agenda guvernului, scoate în evidenţă promisiunea de campanie a lui Johnson privind ieşirea cât mai rapidă din Uniunea Europeană.

Boris Johnson s-a angajat că va veni înainte de Crăciun în faţa parlamentului cu legile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de Brexit convenit de el cu Bruxellesul.AGERPRES