Japonia va susține eforturile Guvernului Republicii Moldova în reformarea justiției, în educație, sănătate și agricultură

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Premierul Ion Chicu s-a întâlnit joi, 28 noiembrie cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii. În cadrul discuției, șeful executivului a reiterat angajamentul Guvernului privind continuarea acțiunilor pe dimensiunea integrării europene, precum și pe cea a finalizării cu succes a tuturor reformelor începute, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a executivului.

„Până în acest moment, am întreprins pași concreți în domeniul reformării justiției. Pe plan economic, prioritar pentru noi este aprobarea proiectelor bugetar-fiscale și investițiile masive în infrastructură. Nu putem avansa și nu putem atrage investiții private în țara noastră fără o justiție independentă și fără drumuri bune”, a declarat Ion Chicu.

La rândul său, Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Masanobu Yoshii, a salutat interesul actualului executiv față de activitatea companiilor nipone deschise pe teritoriul Republicii Moldova și a încurajat continuarea parcursului european, dar și menținerea relațiilor bune cu partenerii externi.

„Republica Moldova are nevoie de asistență internațională. Suntem gata să susținem eforturile Guvernului în procesul de reformare a justiției, dar și în dezvoltarea economiei, educației, sănătății și în agricultură”, a menționat Masanobu Yoshii.

Prim-ministrul a mulțumit statului nipon pentru aportul și sprijinul acordat de-a lungul timpului, dar și pentru relațiile de prietenie dintre cele două țări, care s-au intensificat în ultima perioadă.