UN CAZ DE GRIPĂ, CONFIRMAT ÎN SĂPTĂMÂNA 18-24 NOIEMBRIE. BILANȚUL SEZONULUI A URCAT LA OPT

În săptămâna 18 – 24 noiembrie s-a înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus tip A, subtip (H1) pdm09, ceea ce urcă totalul cazurilor de la începutul sezonului la 8 (patru cu virus AH3, unul cu virus AH1 şi trei cu virus B). Cinci dintre aceste cazuri au fost raportate în București, două dintre ele, în Iași, iar unul a fost confirmat în Dâmbovița, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 86.002, cu 9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (94.527) și cu 1.6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (84.603).

Potrivit CNSCBT, au fost raportate la nivel național 36 cazuri de gripă clinică, mai puține comparativ cu cele raportate în aceeași perioadă din 2018 (50 cazuri).

„Au fost raportate 6 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu una mai mult față de săptămâna precedentă și cu 2 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal”, mai transmite CNSCBT.

Până la data de 24.11.2019, au fost vaccinate antigripal 989.456 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.