GORGHIU:Astăzi a venit rândul nostru să reclădim această Românie nouă

Vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat luni că a venit momentul reclădirii României noi, subliniind că trebuie continuat proiectul de ţară încredinţat de cei care au luptat în decembrie 1989.

„Astăzi a venit rândul nostru, stimaţi colegi, să reclădim această Românie nouă. La menţinerea acestei moşteniri istorice trebuie să ne îndreptăm privirile către români, să muncim pentru bunăstarea lor, să continuăm politica de integrare în Uniunea Europeana, în NATO, să garantăm practic modernizarea acestui stat şi să fim cei care asigură succesul întregii naţiuni. România nouă este în egală măsură proiectul românilor de pretutindeni. Alegerile recente au arătat acest lucru. Să le mulţumim deci, să le asigurăm gândurile noastre bune. Participarea lor la vot a arătat că România este şi ţara lor în final”, a afirmat Gorghiu, în şedinţa solemnă a Parlamentului.

Amintind că au trecut 30 de ani de la căderea comunismului, Gorghiu a evidenţiat că trebuie apărate drepturile individului.

„Suntem la 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, aşa că, noi toţi cei care astăzi reprezentăm vremelnic interesele, idealurile, năzuinţele românilor, trebuie să continuăm proiectul de ţară încredinţat de cei care au luptat şi s-au sacrificat pentru binele comun în zilele Revoluţiei din 1989. Trebuie să înţelegem cu toţii că avem o mare responsabilitate pe umerii noştri: aceea a consolidării democraţiei şi a respectării apărării drepturilor individului. La mulţi ani România!”, a adăugat Gorghiu.

Şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Zilei Naţionale s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban.

Printre invitaţii la eveniment s-au numărat foşti şefi de stat, Custodele Coroanei, Margareta, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, arhiepiscopii Bisericilor romano-catolice şi greco-catolice, preşedinţii Curţii Constituţionale, ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Academiei Române, Curţii de Conturi, Consiliului Legislativ. AGERPRES