Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Marii Britanii

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, Steven Fisher, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, dialogul a fost centrat pe schimbul de opinii referitor la etapa actuală și perspectivele relațiilor bilaterale. În cadrul discuției, prim-ministrul a vorbit despre agenda Guvernului R. Moldova, printre care: reforma justiției, combaterea corupției, modernizarea economiei naționale, creșterea bunăstării sociale, stabilitatea sistemului financiar-bancar, libertatea presei.

Premierul Ion Chicu a mulţumit statului britanic pentru susţinerea Republicii Moldova în continuarea transformărilor democratice, economice şi sociale. „Ne-am asumat angajamentul de a impulsiona reformele menite să modernizeze țara, pentru a oferi un trai decent cetățenilor și mizăm în acest sens pe suportul Dvs.”, a menționat șeful Executivului.

La rândul său, Ambasadorul Steven Fisher a apreciat pozitiv evoluţia relaţiilor moldo-britanice, remarcând intenția Guvernului de a dezvolta democrația și reîntregi țara. „Ne dorim un dialog bun între țările noastre și credem că Republica Moldova este un partener de încredere. Marea Britanie va continua să acorde ţării Dvs. tot sprijinul de care aveți nevoie”, a subliniat diplomatul.