O ROMÂNIE FĂRĂ PSD

Iohannis nu se dezminte. Continuă să fie grobian, provocator, războinic. Astăzi se luptă cu pesediștii din 2019, în 2020 cu cine se va lupta, dar în 2024? În același timp același Klaus Werner Iohannis se declară a fi președintele tuturor românilor, fără a neglija promisiunea făcută în fața liberalilor, aceea că el militează să facă o Românie fără PSD. Speriat de enormitatea comisă, tot el revine și spune că printr-o României fără PSD ar trebui să se înțeleagă îndepărtarea din structurile puterii ale membrilor PSD! Acest dublu standard vine să adâncească prăpastia în  clasa politică actuală, delimitând zone interzise, cum a fost partea de 33% pe care o ocupa după ultimele alegeri prezidențiale, PSD!

Președintele proaspăt ales din începutul celui de-al doilea mandat se declară a fi președintele tuturor românilor, lăsându-ne să înțelegem, că este doar a celor care l-au votat pe el.

Nu poți fi președintele celor cărora tu le declari deschis război. O românie fără PSD înseamnă o Românie mai mica cu 33%.

Ciudate mai sunt căile Puterii pe care rătăcesc din ce în ce mai dezorientați cei care deabia au preluat Puterea.  Ludovic Orban, vice premierul României, în timp ce Klaus Werner Iohannis, prin comportamentul său decisiv, a ajuns prim ministrul României de iure, a decis să-și asume răspunderea guvernamentală pe legea recursului compensator. Posibilitatea ca acest guvern să cadă la vot, prin moțiune de cenzură, este de fapt un pas ascuns făcut înspre mult visatele și mult discutatele alegeri anticipate.

Mai mult, Ludovic Orban își prezintă trădarea aliaților săi împachetată în precauția ”vom declanșa alegerile anticipate primii, atunci când vom constata că votul în Parlament va fi în favoarea acestei intenții la care PNL achiesează primul”. Este un fel de arătare a pisicii șoricelului încă aflat sub zdruncinătura izbirii de pereții politicii românești, acolo unde există tartorul tuturor celor care nu i se supun. Nu vor să-i recunoască supremația, hăituindu-l! Oricum, tensiunea încă există, chiar dacă au fost câteva episoade prin care a fost precizată calea unei bune înțelegeri.

Jocul liberalilor devine suspect și chiar periculos, atâta timp cât ține în antecamera puterii gălăgiosul partid USR, amorțit încă de puternica lovitură primită de Dan Barna, pe timp de campanie electorală. Nu mai chițcăie, nu mai respiră. Se pare că, mai are nevoie de câteva momente de dezmeticire și mai ales de câteva puncte cardinale în direcția cărora să-și reașeze traseele, să iasă din bezmeticeala.

PSD, în activitatea sa parlamentară, unde încă deține o majoritatea, este adevărat fragilă, se lansează într-un asalt la baionetă asupra miniştrilor PNL, începând cu ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, printr-o moțiune simplă, intitulată „Guvernare PNL – numele tău este austeritate”, iar textul moţiunii cuprinde numeroase reproşuri la adresa ministrului şi a Guvernului PNL.

De zvonurile alarmiste, de necontrolatele descoperiri, se leagă acest puternic dezechilibru al cursului valutar, dar și intervenția masivă a Băncii Naționale, de peste un miliard de euro din rezerva de stat.

Mai mult, Florin Cîțu a fost un personaj incomod pentru PSD și în momentul în care acesta era în Opoziție!

În încheierea textului moțiunii, autorii se întreabă, evident retoric: ”Domnule Cîțu, domnule Orban, nu este o greșeală să vă recunoașteți limitele. Din contră, de cele mai multe ori, este nevoie de acea doză de onestitate cu privire la greșelile din trecut și la neliniștile și hazardul prezentului. Aceasta nu va știrbi cu nimic din ceea ce este „smart” sau ”bright” în fiecare dintre dumneavoastră, dar vă va așeza, la un moment dat, acolo unde vă este locul, dincolo de tendința, poate firească, de a încerca să înaintați pe scara ierarhiei până la limita de incompetență, parafrazând principiul enunțat de Peter.

Și atunci, domnule Cîțu, domnule Orban, vom prefera să vă dați o demisie demnă în acest moment, unei demiteri rușinoase mai târziu! Sunteți o echipă și puteți face asta împreună, dacă vă lipsește curajul individual!”, scrie în textul moțiunii depuse de PSD.

Oricum, chiar dacă la nivelul declarațiilor, se spune cu mâna pe inimă că legea va fi respectată și în ceea ce privește pensiile și salariile bugetarilor, în spatele ușilor închise acolo unde Klaus Werner Iohannis a pus restricția ”O Românie fără PSD”, imaginându-și tot felul de scenarii, inclusiv emiterea unor ordonanțe de urgență, chiar și pe Justiție, dacă viața o va   cere!

ADI CRISTI