Orban:Reprezentanţii Guvernului vor avea discuţii cu cei ai Comisiei Europene despre acciza la combustibil

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că reprezentanţii Guvernului vor avea discuţii cu cei ai Comisiei Europene despre acciza la combustibil.

Întrebat despre faptul că, după aprobarea modificării în Camera Deputaţilor, acciza la combustibil din România este mai mică decât minimul impus la nivel european, Orban a spus că vor avea loc discuţii cu reprezentanţii comisiei, după care vor fi prezentate informaţiile.

„Vom avea discuţii la nivelul Comisiei Europene şi ulterior vă vom prezenta orice informaţie utilă şi relevantă. Eu mă bucur astăzi că se vede că PNL este la guvernare şi că le mulţumesc partenerilor care susţin guvernul şi cu care avem înţelegeri pentru sprijinul pe care ni l-au acordat pentru aceste proiecte de legi foarte importante şi mi se pare ciudat că până şi cei de la PSD şi-au schimbat părerea după ce ne-au adus pe cap recursul compensatoriu, au început şi ei să-şi dea seama că au greşit şi au votat proiectul de lege de abrogare”, a declarat Orban, înaintea unui eveniment organizat de Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii.

Supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor de muncă part-time vor fi eliminate începând cu 1 ianuarie 2020, conform unui proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal, adoptat miercuri de Camera Deputaţilor cu 280 de voturi „pentru”, un vot împotrivă şi două abţineri. AGERPRES