Tăriceanu: ALDE militează constant pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenești

 

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis sâmbătă, de Ziua Internațională a Romilor, gânduri bune tuturor reprezentanților acestei etnii din România, menționând totodată că 8 aprilie are o semnificație aparte și pentru ALDE, împlinindu-se un an de la lansarea strategiei liberale pentru respectiva comunitate.

”De peste 10 ani, România sărbătorește pe data de 8 aprilie una dintre cele mai importante minorități etnice, pe cea romă. De Ziua Internațională a Romilor le transmit gânduri bune tuturor reprezentanților acestei etnii din România. Astăzi este o zi cu o semnificație aparte și pentru ALDE, deoarece se împlinește un an de când a fost lansată ‘Strategia Liberală pentru Comunitățile de Romi din România'”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

El a precizat că ALDE militează pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.

”Ca partid liberal, ALDE militează constant pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenești. De aceea, nu putem rămâne indiferenți la faptul că în țara noastră există concetățeni care nu se bucură de această deplinătate a drepturilor și libertăților, din variate motive. Cea mai importantă valoare publică este demnitatea fiecărui cetățean, ceea ce a stat și la baza strategiei lansate anul trecut de ALDE. Le urez tuturor reprezentanților comunităților de romi din România un călduros ‘La mulți ani!’, în limba romani: ‘But ba? bahtale!”’, a postat Călin Popescu Tăriceanu.