Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu ambasadorul Lituaniei în R. Moldova

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a avut astăzi un dialog cu Ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas, informează MOLDPRES citând Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul întrevederii, șeful Executivului a vorbit despre prioritățile Cabinetului de miniștri. „Reforma justiției rămâne prioritatea noastră. Suntem conștienți că fără ordine în sistemul judecătoresc nu vom putea progresa nici în celelalte domenii”, a punctat premierul.

Ion Chicu a subliniat și faptul că în următoarea ședință a Cabinetului de miniștri va fi aprobat planul de acțiuni al Guvernului, care va cuprinde toate aspectele vieții sociale și economice.

„Avem planuri mari de redresare a economiei naționale prin investiții masive în infrastructură și securitate energetică. În acest sens, încercăm să menținem un dialog deschis și un echilibru cu toți partenerii noștri externi, dar și cu organismele financiare internaționale”, a declarat Ion Chicu.

La rândul său, Ambasadorul Lituaniei, Kestutis Kudzmanas, a reiterat sprijinul statului său pentru Republica Moldova și a confirmat disponibilitatea Guvernului lituanian de a oferi asistență și expertiză acolo unde este nevoie.

„Republica Moldova are nevoie acum de suport internațional. Recomandăm Guvernului de la Chișinău să solicite mai intens sprijin din partea partenerilor externi. Uniunea Europeană este gata să ofere suport, dar mai întâi vrea să vadă rezultate concrete ale reformelor”, a menționat oficialul lituanian.

La final, Ambasadorul Kestutis Kudzmanas a mulțumit premierului pentru deschidere și i-a urat succes în activitatea sa.