Nicuşor Dan:Uniunea Forţelor Locale este un partid politic constituit în urmă cu un an, reprezentând o „soluţie tehnică la o problemă tehnică”

Deputatul Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei susţinut de USR, precizează că Uniunea Forţelor Locale este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îi sunt apropiate, reprezentând o „soluţie tehnică la o problemă tehnică”.

„Informaţia apărută astăzi nu are de-a face cu situaţia politică pe care o ştim cu toţii. Sunt un candidat independent la Primăria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opoziţie pentru susţinerea candidaturii sale şi care a obţinut deja sprijinul USR. Uniunea Forţelor Locale este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate şi care s-au arătat dispuse să colaborăm în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a menţionat că o posibilă utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza în care o alianţă doreşte să sprijine candidatura sa la Primărie şi condiţionează sprijinul de prezenţa numelui alianţei pe buletinul de vot, alături de numele lui Nicuşor Dan.

„Printr-o alianţă şi cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru în niciunul din partidele alianţei, dar prin alianţa extinsă cu USR pot să îmi alătur numele alianţei pe buletinul de vot. Am comunicat în modul cel mai transparent această posibilitate lui Dacian Cioloş când am discutat de o posibilă susţinere din partea Alianţei USR PLUS, ca răspuns la obiecţia că numele meu pe buletinul de vot nu ar ‘trage’ lista de consilieri ai partidelor care mă susţin şi, mai departe, această posibilitate a fost comunicată organelor de conducere ale Alianţei. În concluzie, vorbim de o soluţie tehnică la o problemă tehnică. Dacă se va pune vreodată problema de a activa într-un partid, fiţi siguri că vă voi informa”, a adăugat el. AGERPRES