Zinaida Greceanâi: Bunăstarea cetăţenilor rămâne prioritară pentru PSRM

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Priorităţile fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, înainte de sesiunea de primăvară a legislativului, au fost enunţate miercuri, 22 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută de conducerea formaţiunii. Printre priorităţile fracţiunii se vor regăsi dezvoltarea economică şi regională, politica externă echilibrată, dialogul eficient între puterile statului, protecţia socială și alte subiecte de interes major, transmite MOLDPRES.

„Bunăstarea cetăţenilor şi responsabilitatea faţă de ţară stau la baza priorităţilor Partidului Socialiştilor şi în anul 2020. Am fost constanţi în ceea ce ne-am propus anterior, aşa rămânem şi în continuare, pentru că oamenii aşteaptă îmbunătăţirea vieţii acum şi nu peste 5-10 ani. Astfel, consolidarea statalităţii R. Moldova, garantarea statutului de neutralitate a ţării noastre, economia dezvoltată şi echitatea socială, medicina şi educaţia de calitate, dezvoltarea regională și pacea interetnică rămân a fi principiale şi importante pentru toţi reprezentanţii PSRM”, a declarat Zinaida Greceanîi, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, care este şi liderul PSRM.

Greceanîi a subliniat conlucrarea eficientă dintre Preşedinţie, Parlament şi Guvern şi a relevat că „se va munci şi în continuare pentru a minimiza sărăcia în ţară, pentru a dezvolta serviciile comunitare de calitate, pentru a crea noi locuri de muncă, a majora pensiile şi salariile, adaptându-le la necesităţi”. „Am susţinut acest guvern şi ne angajăm să sprijinim reformele în toate domeniile importante pentru cetăţeni: medicină, educaţie, justiţie. Interesul oamenilor trebuie să fie prioritar”, a punctat Zinaida Greceanîi.

La rândul său, deputatul PSRM, Adela Răileanu, s-a referit la aspectul social al activităţii partidului. „Nu vom admite niciun fel de majorări de preţuri şi tarife. Vom controla modul cum sunt formate preţurile şi ne vom strădui, prin mecanisme legale, să eliminăm monopolul din economie. De asemenea, vom depune toate eforturile pentru a creşte veniturile cetăţenilor, fie că este vorba de majorarea salariilor, fie că ne referim la alocaţiile sociale sau creşterea numărului locurilor de muncă”, a precizat Adela Răileanu.

Totodată, în cadrul conferinţei de presă, deputatul PSRM, Vlad Batrâncea, secretarul executiv al formațiunii, a dat citire unui mesaj în care a acuzat „atacurile şi falsurile din spaţiul public care afectează Partidul Socialiştilor, pe membrii acestuia, precum şi pe şeful statului”. Acestea au fost catalogate drept „manipulări, abuzuri şi şantaj politic”.

Pentru a evita speculaţiile referitoare la activitatea PSRM, iar cetăţenii să fie informați din prima sursă, Zinaida Greceanîi a anunţat că asemenea întâlniri cu presa vor avea loc la sediul partidului în fiecare săptămână. La fel, săptămânal, deputaţii şi consilierii socialişti vor avea întrevederi cu cetăţenii în teritoriu.